SNAP 2018 GK Questions

Here are GK Questions that were asked in SNAP 2018 Exam paper.

There were 25 GK Questions in total, 20 MCQs and 5 TITA Questions.
MCQs were 1 mark each while TITA Questions were 2 marks each. 

So Total Marks in SNAP GK: 30
 
Almost all GK Questions were from GKMOJO SNAP Notes.
Our students scored really well in paper.
Here are all GK Questions:
Note: This is a memory based SNAP 2018 Question Paper and Answer Key. It has been
compiled through detailed and thorough analysis by experts. However, a few questions and
answer in it might different from the actual question paper.

1) Who left amazon and joined as Chief Technology & Product Officer (CTPO) in
Chqbook.com?
Ans: Sachin Arora

2) Who are the winners of Nobel Peace Prize 2018?
Ans: Denis Mukwege and Nadia Murad
 
3) In 2018, 100% FDI is allowed in which sector?
Ans: Single Brand Retail Trading

4) State of unity is made for?
Ans: Deputy Prime Minister of India(Sardar Vallabhbhai Patel)

5) IDBI Bank former and current M.D & CEO are
Ans: Mahesh Kumar Jain and B Sriram

6) RBI can be controlled by Government through?
Ans: Section 7

7) Recently, Assembly Elections held in
Ans: Chhattisgarh, Madhya Pradesh Mizoram, Rajasthan and Telangana

8) Which is the first holographic phone?
Ans: Red Hydrogen One

9) Which is the thin video editing company acquired FaceBook?
Ans: Fayteq

10) 2018 Champion of Earth award has been given to
Ans: Shri Narendra Modi

11) Kamal Hasan political party is
Ans: Makkal Needhi Maiam

12) Food panda is acquired by
Ans: Ola & Delivery Hero

13) Which of the following health scheme launched by government of India?
Ans: Ayushman Bharat

14) More is acquired by
Ans: Samara and Amazon and Goldman Sachs

15) Largest chip manufacturer in the world is
Ans: Samsung
 
16) Who is the current United Grant Commission Vice Chairman?
Ans: Dr. Bhushan Patwardhan

17) Tata’s new SUV made jointly with Jaguar Land Rover named
Ans: Tata Harrier

18) Who has been appointed as Dish TV India Brand Ambassador?
Ans: Ranveer Singh

19) Who is the winner
of Ramon Magsaysay Award 2018?
Ans: Sonam Wangchuk

20) Who has been appointed as Chief Economic Advisor of India?
Ans: Krishnamurthy Subramanian

21) In how many cities, 2018 Asian Games were held?
Ans: 2 (Jakarta and Palembang)

22) Ministry of Agriculture & Farmers’ Welfare has launched the Krishi Kalyan Abhiyaan _____th month of 2018 to improve farming.
Ans: 6

23) What is the rank of India in UN World Happiness
Index?
Ans: 133

24) ________ was no. of seats won by leading party in Chattisgarh 2018 Vidhan
Shabha Election?
Ans: 68

25) How many persons won the 2018 Nobel Prize in Economics?
Ans: 2 (William D. Nordhaus and Paul M. Romer)
 

GKmojo SNAP GK Course